Pobjedom na Air Cargo Challenge 2015. članovi HUSZ su dobili čast organizirati novo izdanje natjecanja. Započelo je još u listopadu 2016. godine objavom pravilnika za natjecatelje koji su se od tada pa sve do kolovoza bavili projektiranjem i izradom letjelice. Natjecanju je pristupilo preko 200 natjecatelja iz 27 ekipa s raznih svjetskih sveučilišta.

Prvi dan natjecanje je održano na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, gdje su izvršene prezentacije projekata te tehnički pregledi letjelica. Drugi, treći i četvrti dan bili su letački dani na modelarskoj pisti aerokluba Trešnjevka na aerodromu Lučko. Već prvog letačkog dana, nakon testnih letova te dva natjecateljska leta, iz konkurencije su se izdvojile ekipa sa Sveučilišta u Stuttgartu, Sveučilišta u Udinama te Sveučilišta u Munchenu koje su zauzela prva tri mjesta.

Treći dan natjecanja (drugi letački dan) odrađena su samo dva leta zbog jakog vjetra. Prvo mjesto se nije promijenilo, dok su drugo i treće mjesto zauzele dvije ekipe sa Sveučilišta u Munchenu. Treći dan izvršena su dva natjecateljska leta te su prve tri ekipe potvrdile dominaciju. Pobjednički let izvršila je ekipa sa Sveučilišta u Stuttgartu noseći 10 kg tereta te s letom od 1 minute i 2 sekunde odradila 10 preleta ukupne duljine 1000 metara.