Od 25. do 29. listopada, 7 naših članova, zajedno s članovima Euroavia Aachen, sudjelovalo je u međunarodnoj razmjeni koju je organizirala Euroavia Cluj-Napoca.

Tijekom 5 dana posjetili smo njemačku kompaniju Gühring koja se bavi razvojem i izradom visokokvalitetnog reznog alata modernog dizajna, Bielomatik koji je specijaliziran za izgradnju linija i automatskih strojeva za razne vrste zavarivanja plastike i sustava za podmazivanje te Sonaca Aircraft, podružnicu Sonaca grupe koja se bavi razvojem, proizvodnjom i montažom naprednih zrakoplovnih konstrukcija za civilna, vojna i svemirska tržišta. Posjetili smo vojnu bazu gdje smo imali priliku vidjeti simulator leta za obuku pilota, MIG 21 i vojničke helikoptere, aerodrom Cluj-Napoca i kontrolni centar te jedan od najstarijih rudnika soli u mjestu Turda koji je pretvoren u podzemni muzej. Uz pratnju članova EA Cluj-Napoca obišli smo centar grada i upoznali rumunjsku kulturu i običaje.

Osim kulturne razmjene, održano je lokalno natjecanje Rocket Workshop u kojem je sudjelovalo 8 ekipa s nasumično odabranim članovima. Natjecanje je trajalo dva dana, sastojalo se od izrade nacrta i proračuna za raketu, prezentacije o radu te same izgradnje i lansiranja rakete. Uz pokoju poteškoću, sve rakete su uspješno lansirane te je odabrana pobjednička ekipa Teslaquilla, u kojoj je bio naš član Florijan Tuđa.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u organizaciji ove razmjene te se veselimo ponovnom susretu u Zagrebu u petom mjesecu sljedeće godine.