Članovi HUSZ-a oduvijek su se bavili izradom modela zrakoplova, no u prosincu 2017. i formalno je osnovana Modelarska sekcija u sklopu udruge. Modelarska sekcija najveći naglasak daje na samu izradu zrakoplova od raznih materijala (drvo, polimeri), instalaciju upravljačkog sustava u gotovu konstrukciju, ali i na učenje letenja sa modelima. Modelarska sekcija trenutno ima 22 člana, od brucoša do studenata završnih godina fakulteta. Kroz dosadašnji rad modelarska sekcija napravila je dva aviona od polimernih materijala i u tijeku je izrada aviona od drveta. Isto tako modelarska sekcija će zajedno sa konstrukcijskim timom izrađivati letjelicu za nadolazeći Air Cargo Challenge 2019. godine.

Modelarska sekcija većinu svojih aktivnosti provodi u radionici na Fakultetu gdje se članovi sastaju i zajedmo osmišljavaju i izrađuju letjelice. Kako bismo mogli što točnije i preciznije raditi, opremili smo radionicu s brojim kvalitetnim alatima i opremom za zaštitu pri radu. U radionici se također brižno čuvaju natjecateljski avioni s prošlih natjecanja, većinom ACC. Isto tako, čuvaju se i privatni modeli članova udruge koji su ih donirali ili posudili udruzi kako bi ostali članovi mogli kvalitinije stjecati potrebne vještine.
U radionici djeluju još dvije udruge: mehatroničari i brodari. Kako bi nam svima boravak bio ugodniji, postoje dogovorena pravila koja svi poštuju. U takvom okruženju možemo bez straha međusobno dijeliti prostor, pa čak i alate i opremu, jer znamo da se prema svoj opremi treba odnositi s poštovanjem i oprezom. Radionica se održava čistom kroz brojne samostalne ali i zajedničke akcije čišćenja. Naravno, radionica je i mjesto ugodnog druženja kada razmjenjujemo međusobno savjete i iskustva vezana uz studij, ali i o drugim temama.

Osim radionice, članovi sekcije nemalo vremena provode i na zraku, na letjelištu. Tamo 

učimo i vježbamo letenje naših modela. Svaki član prvo treba provesti neko vrijeme u simulatoru leta da usavrši koordinaciju i motoriku prstiju kojima preko stanice upravlja modelom u zraku. Neovisno o nečijem iskustvu, svaki let novi je izazov i ako netko počne letiti sa stavom da zna sve i bez opreza, vrlo brzo shvatit će da je u krivu. Baš zbog toga modelastvo nikada nije dosadno, svaki let je drugačiji i iz svakog možemo naučiti nešto novo. Također, na pilotu je velika odgovornost jer upravlja modelom koji nije on napravio sam, nego su u njega uloženi sati i sati rada od puno ljudi. Ipak, ako se nekada i dogodi greska bilo pri izradi ili na letenju, bez ljutnje prihvaćamo novonastalu situaciju, proanaliziramo uzrok greške kako se nebi ponovila, osmislimo na koji način štetu možemo sanirati i u konačnici otklonimo krvar.

                 

Projekt modelarske sekcije uvelike doprinosi međusobnoj povezanosti među članovima udruge i pruža im mogućnost da nauče modelarski posao (od osmišljavanja preko izrade pa do letenja) ako se do sada nikada s njime nisu susretali. Isto tako, omogućuje da kroz međusobnu suradnju usavršuju svoje vještine na dobrobit sebe, svih članova i same udruge.